Yine Bir Başörtü Krizi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de başörtülü olduğu gerekçesiyle depremzede bir öğrenciyi okula almayan Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı’na bağlı bir özel okulun müdürüne 89 bin 571 TL idari para cezası uygulandı.

Eskişehir’de Mart ayında depremzede öğrencinin başörtülü olması sebebiyle özel bir okul tarafından kabul edilmemesi üzerine başlatılan soruşturma sonrasında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından okul müdürü İsmail Samura 89 bin 571 lira para cezası verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in kurucusu olduğu ve halen başkanlığını yaptığı Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Çalışmaları Vakfı’na bağlı bir özel okulun müdürü tarafından depremzede bir öğrencinin başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kaydedilmediği iddia edilmişti.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, olayın medyada yer almasının ardından inceleme başlattı. Toplanan kurul, özel okul müdürü İsmail Samur’a ‘ayrımcılık yasağını ihlal’ ettiği gerekçesiyle 89 bin 571 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Kurul kararında, “Dosya kapsamında yer alan tüm hususlar birlikte değerlendirildiğinde, mağdur öğrencinin, din ve inanç özgürlüğünün dışsal boyutu doğrultusunda başörtülü olmasından dolayı eğitim hizmeti sunan (ilgili) tarafından farklı muameleye maruz bırakıldığı, muhatap okulun sunduğu gerekçeler göz önünde bulundurulduğunda bu farklı muamelenin objektif ve makul bir sebebe dayandığının ortaya konulamadığı ve muhatap okul tarafından din ve inanç ile cinsiyet temellerinde doğrudan ayrımcılık yasağının ihlal edildiği ve çoklu ayrımcılığa maruz kalındığı kanaatine varılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

HABER: Cihan TAŞCI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yine Bir Başörtü Krizi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin