Türksat 5A Uydusunun Türkiye için önemi nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türksat 5A Uydusu 4K çözünürlüğü’nde, 30 yıl boyunca yayın yapacak.

Türksat 5A uydusu ile ilgili bilmemiz gerekenler neler; Türsat 5A uydusu haberleşme ve veri iletimine yarıyor. 3buçuk ton ağırlığında olduğu biliniyor. Güneş panelleri açıkken 45 metreye yakın bir uzunluğa sahiptir. Geniş bir coğrafyaya 4k çözünürlükte bir yayın yapacak olan Türksat 5A uydusu, izleyicilerin hava koşullarından daha az etkilenen yayınlar izleyebilmelerini sağlayacak. otuz yıl boyunca yayın yapılmasını sağlayan Türksat 5A uydusu, hava koşulları elverişli olduğu için 8 Ocakta uzaya fırlatıldı.

Fransa’da yaklaşık yüzde 20 yerli katkıyla üretilen 5A modeli serinin 57. cihazıdır. Bu uydu Orta Afrika kıyılarında bir bölgede sefer yapan bir geminin Türkiye ile rahat haberleşmesini sağlayacak aynı zamanda Akdenizin ortalarında seyir yapan insansız keşif uçağının Ankaradan kontrol edilmesini de sağlayacak. Bu durum ülkemizin haberleşme ve iletişim alt yapısına katkı sağlayacak.

TÜRKSAT 5A UYDUSU NEDEN AMERİKA’DA FIRLATILDI?

ABD’nin Florida eyaletide bulunan Caneveral Burnu büyük bir avantaja sahiptir. Diğer bölgelere kıyasla ekvatora daha yakın, hemde doğu kıyısında bulunuyor. Fizik bölümü Başkanı Stan Star, ” Dünya yüzeyindeki nesneler çok hızlı bir biçimde doğuya gidiyor” Şelinde konuştu. Buna göre Türksat 5A Uydusunun Amerikadan fırlatılmasının nedeni hız olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türksat 5A Uydusunun Türkiye için önemi nedir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin