Sosyal medya platformlarına reklam yasağı başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya hesaplarına uygulanacak reklam yasağı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla başlamış oldu. Henüz Türkiye’ye resmi temsilci atamayan Twitter, Periscope ve Pinterest’e reklam yasağı getirildi.

Sosyal Medya Yasası 1 Ekim 2020 günü Türkiye’de yürürlüğe girmişti. Yasa ile birlikte sosyal medya şirketlerine  ”Türkiye’de temsilci açma zorunluluğu” getirilmişti. Yasanın üçüncü aşaması olan ‘reklam yasağı’ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Temsilci ataması yapamayanlar reklam alamayacak.

7253 sayılı yasa gereği Türkiye’ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri, Türkiye’de reklam alamayacak.

İlgili kurumlar reklam yasağı uygulamasını denetleyecek ve gerektiği yerde reklam veren şirketlere ceza kesebilecek. ‘Reklam yasağı’ ilanı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından da duyruldu. Bakan Yardımcısı Sayan açıklama yaptı. Açıklamasında;

Temsilci ataması yapan ve yükümlülükleri yerine getirmeyi kabul eden sosyal medya şirketlerine teşekkür ettiğini dile getirirken, Twitter ve Pinterest’in de gerekli adımları atmasını beklediklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sosyal medya platformlarına reklam yasağı başlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin