Otomobilin çarptığı kız çocuğu öldü, sürücü serbest bırakıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Keçiören ilçesinde, 11 yaşındaki çocuğa otomobil çarptı. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti. Sürücü ise serbest bırakıldı. Keçiören Aktepe bölgesinde otomobil 11 yaşındaki kız çocuğuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan çocuk, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk, Ankara Şehir Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen kız çocuğunun beyin ölümü gerçekleşti. Sürücüyse, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan H.N.E yoğun bakımdayken, kaçan araç sürücüsü vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edildikten sonra emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Aile çocuklarının durumu kritikken şoförün serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Keçiören Aktepe bölgesinde cadde üzerinde bulunan bir yemek firmasından yemek aldıktan sonra karşıya geçmek üzere hareket eden 11 yaşındaki H.N.E, cadde üzerinde gelmekte olan ehliyetsiz A.S.C tarafından çarpılıp yerde 25-30 metre sürüklendi. A.S.C olay yerinden kaçarak uzaklaştır. Çevre esnafın müdahalesi ile yakalanan şüpheli şahıs, mağdurun durumun kritik olmasına karşın ertesi gün çıktığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. Olaydan 3 gün sonra mağdur küçüğün beyin ölümü gerçekleşmiş olup 23.06.2021 tarihinde kalbi durmak suretiyle hayatını kaybetti.

H.N.E’ye çarpan araç sürücüsü A.S.C polis ifadesinde şunlara yer verdi; H.N.E yola doğru fırladığını çarpmamak için frene bastığını kurtarmak için sola doğru kırdığını kurtaramadığını ve çocuğa çarptığını ifade etti. Aile ise ifadesinde çaptığını kabul eden A.S.C’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Olay ile ilgili Külliye Haber’e konuşan açılı baba, Tek beklentimiz, bunu yapanın yanına kar kalmasın. Bu şahıs cezasız kalmasın. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Tek beklentimiz bu başka bir şey istemiyoruz. Öğrenci olduğu için sınavlara girecek diye çocuğu serbest bırakmışlar sanırım. Ehliyeti yok babasından arabayı alıyor yanında da 2/3 kişi var, süratli bir şekilde 70/80 hızla işlek bir cadde de benim çocuğuma vuruyor. Çocuğu yaklaşık bir 10 metre fırlatıyor… Tabi bu sırada çarpan araç sürücüsü hiç durmadan o hızla kaçıyor, orada ki pizzacı kuryelerden bir tanesi motosikletiyle peşine düşüyor plakasını alıyor karakola bildiriyor. Polisler çarpan araç sürücüsünün ifadesini alıyorlar 1/2 gün karakolda tutuyorlar tekrar bırakılıyor. Şuan bu çocuk sokaklarda geziyor.

Ben hastaneye gittiğimde doktorlar bana dedi ki kızınızın durumu kritik her şeye hazırlıklı olun. Çocuğumun beyin ölümü gerçekleşti… Barışmak için araya birilerin koymak istediler barışmak istemedim, adalet yerini bulsun dedim. Yoğun bakımda olan bir çocuğun önce doktorundan bilgi alın değil mi? Doktordan bilgi almadan çocuğu serbest bırakmışlar. Çocuğum yoğun bakımda yatarken o şahıs nasıl eve bırakılıyor? Bu nasıl bir vicdan? Hangi kanunda, anayasada bu yazıyor. Hangi vicdan buna izin verir. 11 yaşındaki kızıma nasıl kıydınız? Ben onu nasıl büyüttüm? Onu ne günlere getirdim. Benim kızım kolay, kolay evden çıkmaz. Zaten özellikle bu pandemiden sonra hiç evden çıkmazdı. Bir kızım da engelli ona bakıyordu, yukarı çıktı baba bir şeyler alacağım dedi… Benim kızımın hiçbir suçu yok. O cadde işlek bir cadde, o cadde de kimse sürat yapmıyor. Ben o mahallede 6 yıldır oturuyorum. 2/3 kişi yüksek sesle müzikle dinliyor kızıma vuruyor firen yapmadan basıp gidiyor.

Allah kimseye evlat acısınız yaşatmasın bizim ocağımızı yıktı. Eşimin psikolojisi bozulmuş durumda, çocukların psikolojisi bozulmuş durumda, benim 7 yaşında oğlum var ablam nerede diye soruyor. İstanbul’a getirdim kuzenlerinin yanına ablasını hatırlamasın diye evimizi terk ettik bu olaydan dolayı. Gerçekten benim tek amacım adalet yerini bulsun. Vuran katil sokaklarda geziyor ben kızımı toprağın içine gömdüm. şeklinde konuştu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otomobilin çarptığı kız çocuğu öldü, sürücü serbest bırakıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin