Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Vefatının 12. Yıldönümü Nedeniyle Mesaj Yayımlayan Ocak Partisi KKTC Temsilcisi Ersin Mengünoğul, Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Türk Halkının Varoluşuyla, Mücadelesi İle Özdeşleşmiş Bir Kahraman Olduğunu İfade Ederek Rauf Denktaş’ın Okuduğu İki Bayrak Şiiriyle Anma Mesajı Yayımladı.
Mengünoğul’un mesajı şöyle:
“Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmış, büyük fedakarlıklar ortaya koyarak halkı için mücadele etmiş, Türk adını ve bayrağını her zaman yüceltmiş bir önder, kahraman, değerli insan ve büyük devlet adamı; ömrünü Kıbrıs Türk’ünün bağımsızlığına ve Doğu Akdeniz de Türk varlığına adayan, Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş’ı 12.Yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi.
Mengünoğul, Merhum Rauf Denktaş’ın 2002 yılında katıldığı bir programda okuduğu şair ve yazar Mustafa Kayabek’in ‘İki Bayrak’ şiirinin KKTC ve Türkiye’nin can bağına yazılmış bir şiir olduğunu belirterek yayımladı.
“Benim iki bayrağım var
Biri ana, birisi kız
Benim iki bayrağım var
İkisinin de bağrında
Namusumdur ayla yıldız
Biri damarlarımda kan
Biri alnımda aktır
Benim iki bayrağım var
Birisi gönül yarası
Biri tükenmeyen aşktır
Biri yüreklerde sabır
Biri yaştır kirpiklerde
Benim iki bayrağım var
Gölgesi üstüme düşer
Biri Anamur’da gurup
Biri Girne’de şafaktır
Benim iki bayrağım var
Biri yurdumun tapusu
Biri kan bedeli, haktır.
Biri dudaklarımda duam
Biri gözlerde amindir
Biri güneş gibi sıcak
Biri ay gibi serindir.
Mustafa Kayabek.”
Haber Sibel Bingöl
