Milli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırbistan’ da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda milli sporcu olan Buse Tosun 68 kiloda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Belgrad’a düzenlenen organizasyonda Buse Tosun, kadınlar 68 kilo finaline Moğolistan’dan Delgermaa Enkhsaikhan ile karşılaştı. Daha önce dünya şampiyonalarında 2 bronz madalya alan Buse Tosun Kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu aldı. Buse Tosun Yasemin Adar Yiğit’ten sonra şampiyonluk alan ilk Türk kadın güreşçi unvanını da aldı.

Maçtan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu’nu telefonda tebrik etti.


Bakan Osman Aşkın Bak Buse Tosun’u tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, altın madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu için tebrik mesajı yayımladı.

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlar 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2024 Paris Olimpiyatları kotası alan Buse Tosun Çavuşoğlu’nu yürekten kutluyorum. Kadınlar 50 kiloda ülkemize olimpiyat kotası kazandıran Evin Demirhan Yavuz’u da tebrik ediyorum. Her iki sporcumuza ülkemizi temsil edecekleri 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda başarılar diliyorum. Devam eden Şampiyonada mindere çıkacak güreşçilerimize de başarılar temenni ediyorum.”

Buse Tosun Çavuşoğlu: Rüya gibi bir gün yaşıyorum

Başkent Belgrad’da devam eden 2023 Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin ilk altın madalyasını alan Buse, basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Rüya gibi bir gün yaşıyorum. Altın madalya alarak ülkeme dönüyorum. Şu anın hayalini o kadar kurdum ki Avrupa şampiyonalarında maçlarımı son saniyelerde kaybetmiştim. Biz çok emek verdik. Maçlarım son saniyelerde kıl payı kaçtı. Turnuvalarda ülkeme sayısız altın madalya kazandırdım ama bu dünya şampiyonluğu bambaşka bir şey. Olimpiyatlardan bir sene önceki dünya şampiyonluğu gerçekten her sporcuya nasip olmayan bir şey. Rabbim bunu bana nasip etti. Bizim hedefimiz olimpiyatlar. İnşallah, orada da ülkeme altın madalya kazandıracağım.”

Haber: Reyhan İnan

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu Dünya Şampiyonu Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin