KONYA’DA HZ. MEVLANA’NIN 744. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yaptığı Konya Büyükşehir belediyesi spor ve kongre merkezinde gerçeklestirilen Şeb-i Arus Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü’ne Osmanlı Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat ve Genel Merkez Yöneticileride katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat yıl dönümü Şeb-i Arus programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben aşkı seçtim buyuran Hz. Mevlana’nın yaktığı aşk ateşi halen yüreklerimizde yanmaya devam ediyor. Ruhunu ve gönlünü Mevlana’ya açmayan onun hikayelerinden de nasiplenemez. Mesnevi bize göre uçsuz bucaksız bir deryadır. Mesnevi’nin her bir kıssası bizim için derstir. Mevlana gözlerimizi açar, ruhumuzu ferahlatır.” dedi.

“Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”

“Bugün bölgemizde birileri kanla hedeflerini şiddetle gerçekleştirmeye çalışıyor olabilir.” diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Birileri bazıları sabah namazına giden imamı, kundaktaki yavruları katlederek güç devşir edeceklerini düşünebilir. Kimi güçler de Müslümanların hassasiyetlerini yok sayarak çiğneyerek sabrımızı sınıyorda olabilir. Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Zalimin yaptıkları yanına hiçbir zaman kalmaz. Katliamların, zulümlerin hesabı sorulur, sorulacaktır.”

“Bir ve beraber olursak hiç kimse bize diz çöktüremez”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sabreden, birbirine kenetlenen bir milleti ne içerden ne dışardan kimse yıkamaz.

Coğrafyamızda ekilmeye çalışan fitne tohumları asla boy vermeyecektir. Kardeşliğimize helal getirmediğimiz mazlum ve mağdurlara sofranıza açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Herkesten tüm Mevlana dostlarından aşkla muhabbetle şevkle vatanımıza sahip çıkmasını rica ediyorum.” ifadelerini kullanarak konuşmasına son verdi.

Program sonunda Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir CANPOLAT Mevlana’nın türbesine ziyaret gerçekleştirdi. Türbe ziyareti esnasında Konya esnafı ve işletmecilerin ilgi odağı olan Canpolat’a “Tesbihci Ali Dayı” İşletmecisi Ali KAZOGLU Kuka isimli yüzük ve tesbih hediye etti.

Konya’yı gözlemleyen Canpolat, Yurdun her yerinde teşkilatı olan Osmanlı Ocakları Konya il Başkanlığı için çalışmalar başlatıldığını duyurdu.

merkez külliye Haber.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KONYA’DA HZ. MEVLANA’NIN 744. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin