Kadir Canpolat’tan İtidal Çağrısı

itilal7865

Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, AK Parti Erzurum Horasan Belediye Başkan adayı Recep Karataş, eşi ve beraberindeki partililerle birlikte saldırıya uğramasına ilişkin itidal çağrısı yaptı.

İddiaya göre AK Parti Horasan Belediye Başkan Adayı Recep Karataş, akşam saatlerinde beraberindeki eşi, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleriyle saha çalışması yaparken, karşılarına çıkan ve Yeniden Refah Partisi Horasan Belediye Başkan Adayı Abdulhatem Bastem’i desteklediklerini söyleyen grubun sözlü saldırısına uğradı. Daha sonrasında sözlü başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Bu durum üzerine Başkan Canpolat, “Siyasi ikbal uğruna hırs ve sinirle hareket etmek doğru değildir” dedi.

Canpolat kamuoyu ile paylaştığı mesajında: “Değerli Horasanlı hemşehrilerim, 31 Mart seçimlerinde ve diğer seçimlerde dikkat etmemiz gereken en önemli husus seçim kazanmak değildir. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz her şeyden daha önemlidir. Siyasi ikbal uğruna hırs ve sinirle hareket etmek doğru değildir. Horasanlı hemşerilerimiz kimi isterse onu başkan yapacaktır. Bu demokrasinin gereğidir. Etkiyle, baskıyla, hakaret ve tehditle asla bir sonuç alınamayacağı gibi bu bizim kardeşliğimize de gölge düşürür. Bu anlamda tüm yurt genelinde olduğu gibi Horasanımız da seçimlerin bir şenlik havasında geçmesini ümit ediyor, tüm Horasanlı hemşehrilerimi bu vesileyle saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version