1. Haberler
  2. Genel
  3. İngiltere, Ukrayna'da ateşkes sağlansa bile Rusya'ya yönelik yaptırımları kaldırmayacak

İngiltere, Ukrayna'da ateşkes sağlansa bile Rusya'ya yönelik yaptırımları kaldırmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LONDRA (AA) – Johnson, Avam Kamarasında yapılan haftalık Başbakana Sorular Oturumu’nda konuştu.

İktidardaki Muhafazakar Parti Milletvekili Johnny Mercer’in, Ukrayna’ya daha fazla askeri yardım verilmesi çağrısına karşılık, Başbakan Johnson, Mercer’in kesinlikle haklı olduğunu, askeri ve savunma desteğini ikiye katlamaları gerektiğini belirtti.

Johnson, “Ayrıca, dünyadaki hiçbir dostumuz ve ortağımız tarafından yaptırımlarda geri adım atılmamasını sağlayacağız. Aslında, Vladimir Putin üzerindeki ekonomik baskıyı artırmamız gerekiyor ve ateşkes olduğu için herhangi bir yaptırımın kaldırılması kesinlikle akıl almaz. Bence bu kesinlikle düşünülemez.” ifadelerini kullandı.

Boris Johnson, Rus kişi ve kuruluşlarına yönelik yaptırımlarda “geri dönüş” olmaması gerektiğinin altını çizdi.

İngiltere Başbakanı Johnson’ın Sözcüsü, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Johnson’ın üst düzey bakanlarıyla yaptığı bir toplantıda, tek başına ateşkesin Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılması için bir neden olmayacağını söylediğini aktarmıştı.

Muhabir: Zuhal Demirci

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere, Ukrayna'da ateşkes sağlansa bile Rusya'ya yönelik yaptırımları kaldırmayacak
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin