Fetö’nün haberleşme proğramı ByLock kullanıcılarına göz altı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 17 şüpheliden 15’i yakalandı.

FETÖ’nün sivil yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen şüphelilerden 15’inin gözaltına alındığı, diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Bylock ismi son günlerde oldukça konuşulur oldu; sebebi ise FETÖ operasyonları neticesinde göz altına alınan polislerin şifreli konuşmalarını Bylock isimli bu sohbet programıyla yaptığının ortaya çıkmasıydı. Bylock isimli uygulama, Whatsapp ve türevlerinden farklı olarak kullanıcıların temelde yazışmalarını sağlasa da, kriptolu konuşma sağladığı için yazışmaların izlenebilmesi oldukça güç. Askeri seviyede şifreleme kullandığı belirtilen Bylock ile sesli görüşme ve yazışma yapılabilirken, görünüm olarak da herhangi bir sohbet programından ciddi anlamda bir fark bulunmuyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü’nde (FETÖ) çeşitli konumlarda faaliyette bulunan, faaliyette bulunduğu teşhis edilen, örgütün tepe yönetimiyle irtibatlı olan ve ByLock kullandığı belirlenen 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Exit mobile version