1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tunus’ta DEAŞ’lı 9 terörist, ikişer kez idam cezası aldı

Tunus’ta DEAŞ’lı 9 terörist, ikişer kez idam cezası aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


DAEŞ örgütü üyesi olmak suçundan 1’i tutuklu 8’i firari sanık hakkında karar çıktı. Buna göre sanıklara ikişer kez idam cezası ve 20’şer yıl hapis cezası verildi.

Tunus’ta terör davalarının görüldüğü Tunus İlk Derece Ceza Mahkemesi, 9 terör örgütü üyesinin cezasını duyurdu.

Davanın bugün yapılan duruşmasında, DAEŞ örgütü üyesi olmak suçundan 1’i tutuklu 8’i firari sanık hakkında ikişer kez idam cezası ve 20’şer yıl hapis cezası verildi.


2018 yılında dava açıldı

Güvenlik güçlerine silahlı saldırı düzenleyen ve bir çobanın ölümünden sorumlu tutulan sanıklar hakkında 2018 yılında DAEŞ terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılmıştı.

Tutuklu yargılanan terör örgütü üyesi, 2018 yılında ülkenin batısında yer alan Kasrin vilayeti kırsalında ailesiyle görüştüğü esnada güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yakalanmıştı.


Onlarca güvenlik görevlisi ve birçok sivil öldü

Tunus’ta 2011 yılından bu yana terör unsurlarınca düzenlenen saldırılarda, onlarca güvenlik görevlisi ve birçok sivil hayatını kaybetti.

Tunus’u hedef alan bu saldırılar, ülkenin batı bölgesindeki dağlarda konuşlanan terör unsurlarınca düzenleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tunus’ta DEAŞ’lı 9 terörist, ikişer kez idam cezası aldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin