TSK’dan FETÖ ile mücadele kapsamında 5 bin 587 personel ihraç edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetlerinde FETÖ ile yoğun mücadele kapsamında OHAL’in kaldırılmasından bugüne kadar bakan onayıyla 5 bin 587 personel ihraç edildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Gerek yurt içindeki gerekse sınır ötesindeki operasyonlarında terör örgütüne darbe vuran TSK, FETÖ/PDY ile mücadeleyi de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın emriyle bakanlığa bağlı tüm komutanlık, birlik ve karargahta devam eden incelemelerde, FETÖ ile bağlantısı olabilecek personel araştırılıyor. Önceki uygulama sonuçlarına göre, ortak olarak belirlenen kıstaslar, çalışmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafından hassasiyetle kullanılıyor.

5 BİN 587 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Bunların yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı hudut birlikleri de yurt dışına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışanlara göz açtırmıyor. Bu kapsamda 2 sene içinde ‘Hudut Kartalları’, FETÖ mensubu 196 kişiyi yurt dışına kaçmaya çalışırken, sınır hattında yakaladı.

‘AMACIMIZ, TERÖRİSTLERİ İÇİMİZDEN TAMAMEN TEMİZLEMEK’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, “FETÖ ile mücadele; cumhuriyet başsavcılıkları, MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, yeni bilgi ve belgeler ışığında sıralı amirlerin takip ve kontrolünde aksatılmadan sürdürülmektedir. FETÖ ile MSB, Genelkurmay Başkanlığı’mız ve kuvvet komutanlıklarımız tarafından aynı kriterler kullanılarak mücadele edilmektedir. Amacımız, bu teröristleri içimizden tamamen temizlemek, bu şanlı üniformayı tek bir hainin bile taşımasına engel olmak, buna müsaade etmemektir” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TSK’dan FETÖ ile mücadele kapsamında 5 bin 587 personel ihraç edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin