Ruhani: Trump yönetiminin sınırlamaları olmasaydı aşılamaya daha erken başlayabilirdik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaptırımlar, engeller ve aşının satın alınmasıyla ilgili Trump yönetiminin sınırlamaları olmasaydı kesinlikle aşılamaya çok daha erken başlayabilirdik. 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran’da Koronayla Ulusal Mücadele Kurulu Komite Başkanları ile yaptığı toplantıda, ülkedeki salgın süreci ve aşılama planlarına ilişkin konuştu.

Ruhani, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının aşı alımını geciktirdiğini belirti. “Yaptırımlar, engeller ve aşının satın alınmasıyla ilgili Trump yönetiminin sınırlamaları olmasaydı kesinlikle aşılamaya çok daha erken başlayabilirdik” dedi .Bu Amerikalıların İran halkına karşı işlediği bir cinayettir” ifadesinde bulundu. Engellere ve sınırlamalara rağmen aşının satın alınmasıyla ilgili adımların atıldığını belirten Ruhani, Sağlık Bakanlığının onay verdiği aşıların ilk partisinin gelecek haftalarda ülkeye ulaşacağını ve aşılama hazırlanan programa göre başlayacak dedi.

4. dalganın çok daha tehlikeli olacağını belirten, Ruhani “Tüm kurullar koordine içinde hareket ederse, geride kalan 3 dalgada olduğu gibi 4’üncü dalgayı da kontrol altına alabiliriz” ifadesinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ruhani: Trump yönetiminin sınırlamaları olmasaydı aşılamaya daha erken başlayabilirdik

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin