1. Haberler
  2. Genel
  3. RTÜK, Adil Davranarak Cezalar Verdi

RTÜK, Adil Davranarak Cezalar Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK, adil davranarak hem 24 Haziran gecesi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hem de CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce üzerinden eşi Ülkü İnce’ye yönelik hakaret içeren yayın yapan Halk TV ile TGRT Haber’e müeyyide uyguladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 24 Haziran gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce üzerinden eşi Ülkü İnce’ye yönelik hakaret içeren yayınları nedeniyle Halk TV ve TGRT Haber’e idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Edinilen bilgilere göre, Halk TV’ye seçim sonuçlarının açıklandığı 24 Haziran gecesi telefonla bağlanan yazar Ataol Behramoğlu’nun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri, RTÜK İletişim Merkezi’ne konuyla ilgili vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine, bugünkü Üst Kurul toplantısının gündemine taşındı.

Toplantıda, sunucunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “zafer konuşmasıyla” ilgili sorusuna Behramoğlu’nun “Ben o konuşmayı tabii izledim. Bu bir çete reisinin konuşmasıdır. Bu bir darbecinin konuşmasıdır. Bu, demokratik seçimle iş başına gelmiş bir devlet adamının konuşması değildir.” şeklindeki yanıtı ele alındı.

Üst Kurul, Behramoğlu’nun sözleriyle 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8’nci maddesinde yer alan, “… kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle Halk TV’ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Öte yandan RTÜK, TGRT Haber’de yayınlanan “Medya Kritik” adlı programda, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin eşi Ülkü İnce’ye hitaben söylenen hakaret içerikli sözleri de toplantıda ele aldı.

Söz konusu yayında, Ülkü İnce’ye yönelik, “…Sayın Ülkü İnce, Muharrem İnce’nin saygıdeğer eşi. Mezhebi bu kadar geniş mi? Nasıl bunu hazmedebiliyor? Yani kadınlık onuru çok önemlidir hakikaten.” şeklinde ifadeler kullanıldığını saptayan RTÜK, bu ifadelerin 6112 sayılı Kanun’un 8’nci maddesinde yer alan, “… kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez.” hükmünün ihlali olduğu kanaatine vardı. Üst Kurul, TGRT Haber’e idari para cezası verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
RTÜK, Adil Davranarak Cezalar Verdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin