Pompeo’dan Türkiye ziyareti öncesi ortalığı karıştıracak sözler: İkinci Trump dönemi başlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu hafta aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelere yapacağı ziyaret öncesi ortalığı karıştıracak açıklamalar yaptı. Pompeo, Joe Biden’ın resmi olarak seçimi kazanmasına rağmen “yasal” oyların sayılmasının ardından “İkinci Trump döneminin” sorunsuz başlayacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bu hafta başlayacak resmi ziyaret turu öncesinde açıklamalarda bulundu. 13-23 Kasım tarihleri arasında Fransa, Türkiye, Gürcistan, İsrail, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a gidecek Pompeo’nun ziyaret sebebiyle ilgili açıklama yapılmadı.Bu ülkelerden birçoğu seçim sonrasında seçilmiş başkan Joe Biden’ı tebrik ederken, Pompeo’nun dün gece yaptığı bir açıklama büyük tartışma yarattı.

Pompeo, “yasal” oyların sayılmasının ardından “ikinci Trump döneminin” başlayacağını söyledi. Herhangi bir kanıt ve belge göstermeden bu şekilde konuşması ABD kamuoyundan tepki çekerken Pompeo, Fox News’te katıldığı bir röportajda, “20 Ocak’ta kim Beyaz Saray’a giderse gitsin güzel bir geçiş süreci olacağına eminim” ifadesini kullandı.

Seçimleri kazanması için gereken 270 Seçiciler Kurulu Delege sayısına ulaşan Biden’ın seçimi kazandığını kabullenmeyen Trump, Pompeo’nun açıklamalarının ardındna, “İşte Mike bu yüzden ABD Askeri Akademisi’nde sınıfının en başarılısıydı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pompeo’dan Türkiye ziyareti öncesi ortalığı karıştıracak sözler: İkinci Trump dönemi başlayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin