Okullar ne zaman açılacak? 15 Şubat’ta açılacak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim hakkında milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği soruyu yanıtladı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitim süreci devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında, ‘15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili kararı var. 15 Şubat’tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar dedi. Türkiye’deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.’ ifadelerinde bulundu.

Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayın programında merak edilen soruları yanıtladı. Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine’nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var

TÜRKİYE’DE UYGULANAN EĞİTİM MODELİ VE UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

Ziya Selçuk, eğitimde herhangi bir ülkeyi model almanın söz konusu olmadığını dile getirdi. Ve her ülkenin kendine özgün modelini üretmesi gerektiğini, Türkiye’nin de bu anlamda 2018’de 2023 Vizyon Belgesi’ni ortaya koyduğunu ve bunu adım adım uyguladıklarını belirtti.

15 Şubat ilke kararıdır.

Selçuk:”15 Şubat’ta okulları açmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık. Bunun ne şekilde olacağına dair de geçmişten gelen deneyimlerimiz de var. İki gün iki gün bölmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak açmak gibi diyen Selçuk: ”Çok farklı senaryolarımız, uyguladıklarımız ve uygulamadıklarımız var. Sınav grubunda olan çocuklarımız da var, öğretmenleriyle yüz yüze çalışmak istiyorlar. Kısa süreli de olsa. Onlarla ilgili birtakım senaryolarımız var. Salgının seyrine bağlı olarak Bilim Kurulu’yla yapacağımız görüşmelere bağlı olarak da bunlardan hangisinin hayata geçeceğini de yaklaşık 10 gün önce paylaşmış oluruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Okullar ne zaman açılacak? 15 Şubat’ta açılacak mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin