Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Milli menfaatlerin korunması için güçlü silahlı kuvvetlerin varlığı kaçınılmazdır”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası’na video konferans yöntemiyle mesajı gönderdi.

Akar mesajında Türkiye`nin içinde bulunduğu mevcut konumu gereği TSK savunma ihtiyaçlarına gerek duyduğunu söyleyerek şunları ekledi;

“Bu kapsamda milli menfaatlerimizin korunması için güçlü bir silahlı kuvvetlerinin varlığı kaçınılmazdır. Savunma ve güvenlikle ilgili hususların devletimiz ve milletimizin bekası açısından vazgeçilmez olduğu da hepinizin malumudur. Zira bu coğrafyada var olabilmek barış ve huzur içinde yaşayabilmek için Türk silahlı Kuvvetleri’nin üstün niteliklerinin korunması ve geliştirilmesi hepimiz için bir mecburiyettir. Dolayısıyla artık sistemlerimizi daha verimli hale getirmeden, üstün teknolojiye sahip olmadan geleceğe emin adımlarla yürüyemeyeceğimizi milletçe idrak etmiş durumdayız. MSB olarak yenilikçi fikir ve yaklaşımlarla bir taraftan imkan ve kabiliyetlerimizi artırırken diğer taraftan da mevcut teknolojimizi daha verimli hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

“Savunma sanayiinde yerlilik ve millilik oranımızı yüzde 70’ler seviyesine çıkarmayı başardık. Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken, bugün milli piyade tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, İHA ve SİHA’larımızı, fırtına obüslerimizi, çok namlulu roket atarlarımızı, Atak helikopterlerimizi, akıllı hassas mühimmatlarımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Bakan Akar, yakın zamanda ilk milli helikopter motoru TS1400’ün de testlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Akar, sözlerini, “İnanıyorum ki ülke insanımızın alın teri ve ihracatçılarımızın üstün gayretleriyle dış ticaret fazlası veren bir ülke hedefine ulaşacağız” diye bitirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Milli menfaatlerin korunması için güçlü silahlı kuvvetlerin varlığı kaçınılmazdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin