1. Haberler
  2. Gündem
  3. Metropolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları 32 yıldır sürüyor

Metropolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları 32 yıldır sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL (AA) – Vakıftan yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının izin ve katkılarıyla gerçekleşen çalışmalarda, önceki yıl birçok önemli arkeolojik bulgu elde edildi.

“Ana Tanrıça Kenti” olarak adlandırılan Metropolis kazılarında, 2021 sonunda, M.S. 3. yüzyıla ait Girland motifli mermer Ostotek (küçük boyutlu lahit mezar) içine yerleştirilmiş bronz kandil bulundu.

Antik Kent, 2022 yılında arkeolojik kazının yanında, koruma, düzenleme ve araştırma projeleriyle önemli sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapacak. Bölgede, çeşitli etkinliklerin ve Metropolis atölye üretimlerinin yeniden canlandırılmasına yönelik deneysel çalışmaların gerçekleştirilecek.

Kazıların başlangıcından itibaren elde edilen tüm bilgilerin derleneceği bir kitabın da 2022’de yayınlanması amaçlanıyor.

Muhabir: Salih Şeref

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Metropolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları 32 yıldır sürüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin