1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kıtlığın pençesindeki Gazze’de birçok aile “yemeksiz sofralarda” iftarını açıyor

Kıtlığın pençesindeki Gazze’de birçok aile “yemeksiz sofralarda” iftarını açıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZZE (AA) – Ağzına kadar dolu çorba kazanı önünde sıralanmış yüzlerce Filistinli kadın ve çocuk, akşam ezanı öncesinde bir tas çorba alabildiyse kendini şanslı hissederken, yemek sırasında bir yer edinmek orucu açabilmek için yeterli olmayabiliyor.

  • İsrail’in 170 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 32 bin 226’ya çıktı

Yemek sırasında bekleyenler ile kazandaki yemek miktarı çoğunlukla birbirini karşılayacak şekilde olmuyor. Dolayısıyla sırada bekleyenlerin bir kısmı uzun süreli bekleyişe rağmen oradan elleri boş dönmek zorunda kalıyor.

Küçük çocukların ellerini uzattıkları plastik kapların geri boş dönmesi, Gazze’de görmeye alışılmış bir manzara.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarının başladığı günlerin başından itibaren Beyt Hanun bölgesindeki evinden ayrılmak zorunda kalan Ahmed Şebbat (33), 8 kişilik ailesiyle Cibalya’da özellikle ramazan günlerinde çektikleri gıda sıkıntılarını AA muhabirine anlattı.

İftar öncesinde yemek sırasında bekleyen Şebbat, sıra kendisine gelmeden sebze çorbasının bittiğini böylece çocuklarına çorba götürme imkanı bulamadığını söyledi.

Şebbat, ailesinin ücretsiz dağıtılan sebze çorbası bitince iftar sofrasında oruçlarını bir miktar kekik ve su ile açmak zorunda kaldı.

Kaldığı Cibaliya Mülteci Kampı’nda yerinden edilen Filistinlilerin yoğunluk kazandığına ve oluşan aşırı kalabalığa dikkati çeken Şebbat, “Bugün ailelerin birçoğu yemek alamadı. Çünkü yeterli miktarda yemek yoktu.” dedi.

Yine bir başka yerinden edilen Filistinli Fayiz Fadl da ailesine bu akşam yemek alamadığını, kendisi gibi daha birçok ailenin aynı durumda olduğunu hatırlattı.

Fadl, insanların artık gerçekten açlıktan ölmeye başladığını belirterek, savaşın bir an önce bitmesini temenni ederken, Gazze’nin kuzeyine gıda yardımlarının bir an önce gelmesini istedi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son istatistiki verilerine göre, aralarında biri bebek olmak üzere kötü beslenme ve susuzluk sebebiyle yaşamını yitiren Filistinli sayısı 27’ye ulaştı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu Filistinlilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) X sosyal medya hesabından verdiği bilgide, defalarca çağrı yapılmasına rağmen, Gazze’nin kuzeyine karadan yardımların yapılmasına engel olunduğunu ancak, açlığın Gazze’nin her yerinde olduğunu kaydetti.

Muhabir: Mohamad Majed Mustafa Haboush,Hamdi Yıldız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kıtlığın pençesindeki Gazze’de birçok aile “yemeksiz sofralarda” iftarını açıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin