Hulusi Akar: Erbil işbirliğiyle”Terörle mücadelede çok önemli gelişmeler olacak”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Önümüzdeki dönemde uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki iş birliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek”

Bakan Akar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Irak’a yapmış olduğu resmi ziyareti tamamladı. Yapılan bu önemli ziyaret sonucunda, Bakan Akar, 36 saat içinde aralarında merkezi ve bölgesel yönetimin liderlerinin de olduğu 9 önemli görüşmeyi gerçekleştirdi, heyetler arası toplantılara başkanlık etti. Akar, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda yoğun temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

“SİNCAR ÇEVRESİNDEN TAMAMEN AYRILMADIĞINA DAİR BİLGİLERİMİZ VAR”

Sincar’daki son duruma ilişkin değerlendirmesi sorulan Milli Savunma Bakanı Akar, ‘Görüşmelerimizde Sincar konusunu da gündeme getirdik, bazı bilgileri aldık ifadesini kullandı. Şu an içinde bulunduğumuz durumda teröristlerin özellikle Sincar çevresinden tamamen ayrılmadığına dair bilgilerimiz var dedi . Bu konuda özellikle Bağdat yönetimi, çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. ‘Önümüzdeki dönemde alınacak bazı tedbirlerle teröristlerin buradan çıkmaları sağlanacak’ diye bilgi verdiler. Olayları yakinen takip ediyoruz. Bu konuda herhangi bir şekilde bizden yardım, destek isterlerse bunu da sağlamaya hazır olduğumuzu kendilerine ifade ettik” karşılığını verdi.

Irak ziyaretinin terörle mücadelede sahadaki yansımasının nasıl olacağının sorusu üzerine Akar, ”Önümüzdeki dönemde iş birliğimizin gerçekleşmesi ve bununla alakalı uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki iş birliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek dedi. Bu konuda tarafların istekli olduğunu gördük. Hem uluslararası ortamı hem de mevcut durumu değerlendirdiğimizde artık PKK’nın herhangi bir şekilde kaçacak deliğinin kalmadığını ve bunların sonlarının geldiğini söyleyebiliriz. Bu konudaki çalışmalarımızın yoğunlaştığını ve en son teröristi etkisiz hale getirerek hem Irak’ı hem de ülkemizi, asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız. Bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Yoğun şekilde iş birliği devam ediyor. Dolayısıyla hem bölgesel yönetim hem de Bağdat ile yapacağımız iş birliği sonucunda teröristlerin sonunu getirmekte kararlı olduğumuzu buradan söyleyebiliriz” ifadesine yer verdi.

Akar, “Önümüzdeki dönemde uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki iş birliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hulusi Akar: Erbil işbirliğiyle”Terörle mücadelede çok önemli gelişmeler olacak”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin