1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fransa'da Macron'un anma programlarına katılacağı iki kentte gösteri yasağı

Fransa'da Macron'un anma programlarına katılacağı iki kentte gösteri yasağı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA (AA) – Ülkede İkinci Dünya Savaşı’nın sonlandığı, Fransa’nın Almanya’ya karşı zaferini simgeleyen 8 Mayıs 1945 Zafer Günü kutlamaları yapılıyor.

Paris’te Zafer Takı’ndaki anma törenine katılacak Cumhurbaşkanı Macron, öğleden sonra Lyon’a geçerek İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman işgaline karşı Fransız direnişinin baş aktörlerinden Jean Moulin’ı anacak.

Paris ve Lyon valilikleri, Macron’un ziyaretleri öncesi bu iki kentte düzenlenecek bütün gösterilerin yasaklandığını duyurdu.

Öte yandan her yıl kutlamalarda Fransızların doldurduğu Şanzelize Caddesi’nin toplanma yasağı nedeniyle boş kalması dikkati çekti.

Ocaktan bu yana gösteriler düzenleniyor

Sendikaların iptali için yargıya taşıdığı emeklilik reformuna yönelik itiraz başvurusu, idari mahkemece reddedildi.

Fransa’da sendikalar, emeklilik yaşını 2 yıl uzatan reformun iptali için ocaktan bu yana gösteriler düzenliyor.

Son dönemde Macron ve hükümet yöneticilerinin yaptıkları kamuya açık hemen her ziyaret, Fransızlar tarafından protesto ediliyor.

Muhabir: Alaattin Doğru

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fransa'da Macron'un anma programlarına katılacağı iki kentte gösteri yasağı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin