Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçındaki olaylarla ilgili 3 sanığa dava

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BURSA (AA) – Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Mart’ta TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 23. hafta karşılaşmasında Bursaspor’un Amed Sportif Faaliyetler’i konuk ettiği karşılaşmanın öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili açılan soruşturma tamamlandı.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, olaylarla ilgili kamera kayıtları ve fotoğrafları inceleyen adli görüntü uzmanlarının bilirkişi raporu hazırladığı, ayrıca tarafların savunmalarının alındığı belirtildi.

İddianamede, Amed Sportif Faaliyetler kalecisi Cantuğ Temel’in, maç sonrası koridorda kask numarasını okuyamadığı görevli tarafından darbedildiğini, Bursaspor bariyerlerinin olduğu taraftan gelen başka bir kişinin de başına yumruk veya tokat attığını söylediği bildirildi.

Temel’in, fotoğraflardan kendisine vuran görevlinin S.K, bariyerlerin arkasından gelerek darbedenin ise K.C. olduğunu belirlediği kaydedilen iddianamede, kalecinin daha sonra soruşturma aşamasında dilekçe göndererek şikayetinden vazgeçtiği bilgisine yer verildi.

“Müsabakaları seyirden men” tedbiri devam edecek

İddianamede, rakip takımın oyuncularından Anıl Şahin’in de maçın bitiş düdüğüyle koridora girdiklerinde bir taraftarın tribünden atlayarak kendilerine saldırmaya çalıştığını ancak bu kişiyi polislerin tuttuğunu ve kendilerine vuramadığını, içeri girdikleri sırada göğüs kısmına tekme atan sanıklardan A.T’den şikayetçi olduğu aktarıldı.

O dönem Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanvekili olan Ömer Elaldı’nın ise oyuncularıyla soyunma odasına yürüdüğü sırada kaleci Cantuğ Temel’e saldırı olduğunu ve yumruklamaya çalıştıklarını gördüğünü, onun yanına gittiğinde ismini sonradan öğrendiği özel güvenlik amiri A.T. tarafından yumruklu saldırıya uğradığını anlattığı iddianamede yer aldı.

İddianamede, sanıkların üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmemişseler de şikayetçilerin iddialarıyla adli muayene raporlarının birbirleriyle uyumlu olduğu, incelenen kamera görüntülerinde ise sanık K.C’nin Cantuğ Temel’e yönelik yumruk atma eyleminin açıkça görüldüğünün tespit edildiği belirtildi.

Tutuksuz yargılanacak 3 sanık hakkında uygulanan “müsabakaları seyirden men” tedbirinin de yargılama süresince devam etmesi istenen iddianamede, diğer şüpheliler A.D. ve V.Y. hakkında ilgili suçlardan kovuşturmaya yer olmadığı kaydedildi.

İddianamede, Bursaspor’un eski yöneticilerinden K.C. ile özel güvenlik amiri A.T. ve özel güvenlik sorumlusu S.K’nin, “kasten yaralama” suçundan 4 yıl 5 aya, “spor alanlarında taşkınlık ve mala zarar verme” suçundan da 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıkarın yargılanmasına 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Muhabir: Elif Özlem Çelikler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçındaki olaylarla ilgili 3 sanığa dava

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin