1. Haberler
  2. Genel
  3. Erdoğan, Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı

Erdoğan, Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’un İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesine olan bağlantısının artık hızlı trenle olacağını müjdeledi.

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisince Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde Samsun’da gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirilecek projeler hakkında da bilgi verdi. İlk günkü aşkla yürüttükleri çalışmalar sayesinde son 17 yılda Samsun’a 29 kat trilyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Evlatlarımız bizim gibi 60-70 kişilik sınıflarda okumasın diye 4 bin 832 adet yeni derslik yaptık. Bugün 54 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü şehrimize 2. devlet üniversitesini kazandırdık. Yüksek öğrenim öğrencileri için 8 bin 865 kişilik kapasiteli yurt binaları açtık. Bu yıl içinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerimizde toplamda bin kişilik kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları daha açacağız” dedi.

Samsun’u birbirinden önemli spor tesisleriyle adeta ilmek ilmek işlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Şehrimizde biri merkezde 35 bin kapasiteli diğeri Bafra’da 5 bin kapasiteli olmak üzere iki stadyum, spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, futbol ve golf sahaları, buz pateni salonu, kayak merkezi, tenis kortları gibi spor tesisleri kazandırdık. Gençlerimiz vakitlerini değerlendirsin diye 13 ilçemize gençlik merkezleri yaptık. Şimdi şehirlerimizi yepyeni bir konsept ile tanıştırıyoruz. Eski stadın yerine Millet Bahçesi yapıyoruz. Bu Millet Bahçesinin bir köşesine de Millet Kıraathanesini inşa edeceğiz. Orada gençlerimiz derslerini çalışacaklar. Ücretsiz olarak çaylarını içecekler, keklerini yiyecekler” diye konuştu.

Erdoğan, “Sağlıkta 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle, 250’şer yataklı Bafra ve Çarşamba Devlet Hastanelerinde aralarında bulunduğu 16’sı hastane toplam 35 adet tesisimizi şehrimize kazandırdık. 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi, 200 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi, Salıpazarı ve Kavak Devlet Hastaneleriyle birlikte toplam 7 sağlık tesisimizin yatırımı da devam ediyor. 900 yataklı Samsun Şehir Hastanemizin, 250 yataklı Samsun Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Psikiyatri Hastanemizin, 200 yataklı Atakum Devlet Hastanemizin de ihale süreçleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı teren projesinin çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Bu hatta Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla Demiryolu Projesi’ne bağlantı sağlanacak. Böylece Samsun’un İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ne, Samsun ve Mersin Limanlarına olan bağlantısı artık hızlı trenle olacak. Yaptık da yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Durmak yok. Samsun’a 8 baraj inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ladik Fındıcak Barajı ile Terme, Salıpazarı Barajlarının inşaatları devam ediyor. Samsun şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını Hasköy ve Kökçüoğlu’na su hazneleri inşa ederek çözdük. İnşa ettiğimiz 100 adet taşkın koruma tesisleriyle Samsun şehir merkezleriyle birlikte 109 yerleşim yerini ve 28 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduk. 26 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam ediyor. Samsunlu çiftçilerimize toplam 2 kat trilyon liralık tarımsal destek verdik” diye konuştu.

Üretiminin Türkiye’de yıllardır kısıtlı olan kenevir tohumunun Vezirköprülü vatandaşların gayretiyle bugüne kadar getirdiklerini aktaran Erdoğan, “Bu yıl için Samsun’da 166 dekar alanda kenevir tohumu üretimi için sözleşme imzalandı. 10 ton tohum üretimi hedefliyoruz. Yerli ve milli kenevir üretimi noktasında yaklaşık 3 yıldır Samsun’da çalışmalar yürütülüyor. Vezir ve Narlı isimlerinde iki adet kenevir çeşidi için tescil başvurusu yapıldı. Kenevirlerin tesciliyle birlikte ünümüzdeki yıl üretime başlamayı ve 2023 yılında da 200 ton kenevir tohuma ulaşmayı planlıyoruz. Tüm bu süreçlerin takibini bakanlığımız ile birlikte Samsun’da ki Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüz koordine edecek. Bu işin pilot ili Samsun olacak” şeklinde konuştu.

Samsun’un endüstri bölgesi olması için çalışmaları başlattıklarını da sözlerine ekleyen Erdoğan, “Böylece Samsun’u yerli ve uluslararası yatımcılar için önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Samsunlu iş adamlarımıza toplam yaklaşık olarak 8 kat trilyon liralık yatırım teşviki sağladık. Samsun’da i 71 bin iş yerimizi toplam 1 kat trilyon lirayı aşan SGK prim teşvikiyle destekledik” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan, Müjdeleri Peş Peşe Sıraladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin