Egemen Bağış: Her nerede yaşıyor olursanız olun lütfen trafik konusunda duyarlı olun

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trafik kazalarına karşı kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla bir ismin katılmış olduğu kampanyaya Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’da katıldı. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış kampanyaya Prag’dan video ile destek verdi.

Egemen Bağış 1-7 Mayıs Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası nedeniyle paylaştığı videoda; Türkiye ile Çekya arasındaki trafik kaza oranlarına değindi. Türkiye’de yapılan yol, otoyol, tünel, duble yolların etkisinden bahseden Bağış, sürücülere şu uyarılarda bulundu: “2020 Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre ülkemizde 365 bin trafik kazası meydana gelip, bu kazalarda 2197 kişi olay yerinde hayatını kaybetti.  Aynı dönemde ise nüfusu 8’de biri olan Çek Cumhuriyetinde ise 465 kişi hayatını kaybetti. Bu da ülkemizde yapılan yol, otoyol, tünel, duble yolların aslında ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Trafik kazası sonucunda tek bir ölüm bile çok fazla.Trafik kazalarını önlemek bizlerin elinde. Lütfen kurallara hassasiyet gösterelim ve dikkatli olalım. Her nerede yaşıyor olursanız olun lütfen trafik konusunda duyarlı olun ”çağrısında bulundu.

Kampanyaya destek olmak isteyenleri, #TrafikKazalarınaDurDe hashtagini kullanarak ve derneğin sosyal medya hesaplarını etiketleyerek, kamu spotlarını kendi sosyal medya hesaplarından paylaşmaya davet ediyor. Kendi farkındalık videosunu veya görselini hazırlamamak isteyenler ise trafikte en fazla rahatsız oldukları sorunları ve kaza faktörlerini belirleyip, bu sorunlarla ilgili kurallara uymayanları uyardıkları bir videoyla projeye destek olabiliyor. Tüm destek verenlerden ellerinin içine kırmızı kalemle “DUR” yazarak veya trafik polisleri gibi dur işareti yaparak herkesi bu farkındalığa davet etmeleri isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Egemen Bağış: Her nerede yaşıyor olursanız olun lütfen trafik konusunda duyarlı olun

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin