1. Haberler
  2. Haberler
  3. AYM’nin Kararına İktidardan Sert Tepki! Noktayı Yıldırım koydu.

AYM’nin Kararına İktidardan Sert Tepki! Noktayı Yıldırım koydu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’den yargılanan Alpay ve Altan hakkında, AYM tarafından “hak ihlali kararı” verilmesine iktidar cephesinden sert tepki geldi. Başbakan Yıldırım, “Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir.” dedi.

FETÖ’den yargılanan Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkında ihlal kararı verilmesine ilişkin iktidar AK Parti ve Hükümetten peş peşe sert açıklamalar geldi.

En net açıklamayı ise Başbakan Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir.” dedi.

AK PARTİ’DEN İLK TEPKİ: MEVZUAT HÜKÜMLERİNE AÇIKÇA AYKIRI

Karar sonrası ilk açıklama, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’den geldi. Şahin, “Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu Altan ve Alpay kararı anayasa ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine açıkça aykırıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

BOZDAĞ: AYM SINIRI AŞMIŞTIR

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ise karar ilişkin Twitter hesabından “Anayasa Mahkemesi temyiz mahkemesi değildir. Anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmıştır.” açıklamasında bulundu.

“KARARI BİRİNCİ DERECE MAHKEME VERECEK”

Başbakam Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

Dosyanın içeriğini biz de AYM de bilmiyor. Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir. Burada verilen kararın iddianame sürecine kadar olan işlemlerle ilgilidir. İddianame ve sonrasındaki durumlarda mahkemenin yargılama hakkı saklıdır. Bizim idare olarak beklentimiz FETÖ ile mücadelenin zaafa uğramasına sebep olacak veya böyle anlaşılacak kararları almamalarıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AYM’nin Kararına İktidardan Sert Tepki! Noktayı Yıldırım koydu.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin