Osmanlı Ocakları Aydın İl Başkanı Aykut Özsu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Özsu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Basın çalışanlarına çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için kutlamaya başladığımız Çalışan Gazeteciler Günü’nün 64. yıldönümünde değerli basın mensuplarımızın sevinç ve gururunu gönülden paylaşıyorum.
Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın; demokrasinin en temel unsurlarından biridir. Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın mensupları çağdaş toplumlarda demokrasinin en büyük güvencesidir.
Bu özel günde, yorulmadan, yılmadan, mesleğini layıkıyla icra eden tüm gazetecilere içtenlikle teşekkür ediyor; başarılarının daim olmasını yürekten diliyorum.
Sizler, toplumun gözü, kulağı ve vicdanısınız. İyi ki varsınız.Açıklamasında bulundu.