1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ağır hasarlı evlerini terk eden aile anıları için Hatay'a geri döndü

Ağır hasarlı evlerini terk eden aile anıları için Hatay'a geri döndü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HATAY (AA) – “Asrın felaketi”nde 4 kişilik Doğan ailesinin Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’ndeki 6 katlı binanın zemin katında bulunan evleri de ağır hasar gördü.

Can havliyle yanlarına hiçbir eşya almadan evden çıkan aile, depremde çok sayıda yakınını da kaybetti.

Bir süre çadır kentte yaşayan Doğan ailesi, daha sonra çocuklarının eğitimi için Tunceli’ye yakınlarının yanına gitti.

Aile, yıllarını geçirdiği evlerinden anısı bulunan bir eşya alabilmek için memleketi Hatay’a geri geldi.

“Hatay’ı hiçbir şekilde terk etmeyi düşünmüyoruz”

Anne Sevinç Doğan, AA muhabirine, evlerine ve yaşanmışlıklara veda etmenin çok zor bir şey olduğunu söyledi.

Yaklaşık 12 yıldır aynı evde oturduklarını anlatan Doğan, burada birçok anı biriktirdiklerini belirtti.

Doğan, depremin 8’inci gününde halasının cansız bedenine ulaşıldığını, çok sayıda arkadaşını da kaybettiğini dile getirerek, komşularıyla geçirdiği güzel zamanları çok özlediğini anlattı.

“Kuaför ve kuru temizlemeci arkadaşımız vardı. Onlarla çok güzel anılarımız oldu. 12 yıl burada ikamet ettim. Onları çok özlüyorum. Sadece telefonla görüşebiliyoruz. Her birimiz başka yerlere dağıldık. Depremden sonraki birkaç gün çok zordu. Kimin nereye gideceği belli değildi ve vedalaşmadan ayrıldık.” diyen Doğan, iki çocuğunun eğitimi için eşinin memleketi Tunceli’ye gittiklerini ifade etti.

Doğan, ancak aradan geçen sürede geçmişe ait bir hatıraya ulaşmak için tamamen kullanılamaz duruma gelen ve yıkım kararı verilen evine geldiğini belirtti.

“Hatay’ı hiçbir şekilde terk etmeyi düşünmüyoruz. Hatay bizim doğup büyüdüğümüz, yıllarımızı geçirdiğimiz ve gerçekten çok önemi olan bir il. Asla terk etmeyeceğiz. Evden sadece çocuklarımın küçüklük albümlerini, fotoğraflarını kurtardım.” ifadelerini kullanan Doğan, yaraların sarılmasının ardından Hatay’a geri döneceklerini kaydetti.

Muhabir: Yusuf Soykan Bal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağır hasarlı evlerini terk eden aile anıları için Hatay'a geri döndü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Külliye Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Bizi Takip Edin